Покана "Кариерно развитие"

КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ СЪС СЪДЪРЖАНИЕ ЗА ОНЛАЙН МАГАЗИНИ

ПУ „Паисий Хилендарски“ и AIESEC ви канят на събитие за редактори, преводачи и мениджмънт таланти с чужди езици на 12 декември 2018 г., сряда, от 13:00 часа в зала „Компас“ на Пловдивски университет.

  • Запази своето БЕЗПЛАТНО място още сега тук: www.bit.ly/KARIERI
    (регистрацията е БЕЗПЛАТНА, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНА).

Какво е полето на реализация на талантите, които владеят различни езици? Малко популярна сфера за старт на кариерата е в индустрията на e-commerce (електронната търговия), при която ролята на локализираното съдържание за продуктите, правилният процес за обработка на данните и пълноценните описания на характеристиките играят важна роля за продажбите на всеки онлайн търговец, освен че това представлява основен оперативен процес на всеки магазин.

Знаете ли, че глобално 74% от клиентите онлайн предпочитат да пазаруват на техния локален език, независимо че е възможно да разбират чуждоезично съдържание (например на английски уебсайт), по данни на Common Sense Advisory.

Какво представлява обработката и съставянето на това съдържание на множество езици, както и как всеки талант може да се реализира в тази професия е темата на събитието „Кариерно развитие със съдържание за онлайн магазини“).

Какво е работата с чужд език – локализация, редакция и управление на проекти със съдържание за онлайн магазини?

  • Как се изменя тази професия с навлизането на автономни софтуери? (Не, скоро машините няма да ни изместят)
  • Технология на продуктовото описание.
  • Какви проблеми решава съдържанието за онлайн търговците и носи ли директни продажби на магaзина?
  • Новата организационна култура – автономни и мобилни таланти.
  • Как да започнеш и как да си успешен?

Темата ще се разгледа в отворен дискусионен формат с участието на Силвия Динева – специалист с 10-годишен опит в сферата на продуктовото съдържание за онлайн магазини и Оперативен мениджър на CONTENTO.tech – компания, която реализира проекти с e-commerce съдържание на над 13 езика.

Домакин на събитието е ПУ „Паисий Хилендарски“, a основен организатор e AIESEC. Световна организация, ръководена от млади хора, стремяща се да развива лидерски качества в младите, учейки се от практически опити в предизвикателни среди. Заедно с партньорски организации, AIESEC развива мрежа от междукултурни обмени под формата на доброволчески и професионални стажове в над 120 държави по целия свят. Заповядайте за да научите повече.

Регистрирай се тук: www.bit.ly/KARIERI

Facebook събитие: www.facebook.com/events/2217867541835620/

Очакваме те на 12-ти от 13:00 часа в зала „Компас“ на Пловдивски университет.

 

 

  

Среща със студенти на Германската служба за академичен обмен (ДААД)

Среща със студенти на Германската служба за академичен обмен (ДААД)

На 31.10.2018 г. в зала „Компас“ на ПУ „Паисий Хилендарски”  г-жа Фрауке Фехнер, лектор на Германската служба за академичен обмен (ДААД), представи програмата за финансиране на обучението и изследователската дейност на български студенти, докторанти и университетски преподаватели. 

 По време на срещата бъдещите стипендианти получиха на място полезна и конкретна информация за необходимите документи,  процедурата  и сроковете за кандидатстване по програмата на ДААД за академичната 2018/2019 г.

   

      

Лекции на проф. Домерг


За студентите с френски език

 

Проф. Домерг от Университет "Париж 8" ще изнесе лекции на 09.11.2016 г. от 11:00-13:30 часа и на 10.11.2016 г. от 09:30-13:00 часа в І езиков кабинет - ІІІ етаж - Ректорат.

Резюме.

DAAD информационна среща

Информационна среща на DAAD за стипендии и материали.

20.10.2016 г. - 15:00 часа - Заседателна зала на Ректората

Affichage de 4 résultat(s).